Zeilbootverzekering

De ene boot is de andere niet. Eigenaren van zeilboten lopen hele andere risico’s ten opzichte van eigenaren van andere type vaartuigen. Er kan op zeilboten op veel onderdelen schade ontstaan welke andere booteigenaren niet kennen, zoals aan de mast, zeilen, verstaging, etc.

Zeilers hebben andere verzekeringsbehoeften

De ene boot is de andere niet. Eigenaren van zeilboten lopen hele andere risico’s ten opzichte van eigenaren van andere type vaartuigen. Er kan op zeilboten op veel onderdelen schade ontstaan welke andere booteigenaren niet kennen, zoals aan de mast, zeilen, verstaging, saildrive manchet, etc.

Denkt u bijvoorbeeld aan het inmiddels grote risico op schade door orka’s in het Middellandse Zeegebied. Het is derhalve zeer van belang te kiezen voor een verzekering welke rekening houdt met de risico’s welke zeilers lopen. Deze risico’s zijn zeilers op de Loosdrechtse plassen anders dan voor een wereldreiziger.

Heeft u specifieke wensen? Wij helpen u hier graag mee. Neem in dit geval met ons kantoor contact op. Uiteraard kunt u ook geheel vrijblijvend een offerte aanvragen op onze website.

Het belangrijkste verschil is dat een clausule vaste taxatie (ook wel deskundigentaxatie genoemd) u veel meer zekerheid geeft bij een gedekt totaal verlies dan een vaste waardedekking welke in sommige polisvoorwaarden is opgenomen. Met een vaste waardedekking heeft de verzekeraar na een gedekt totaal verlies de mogelijkheid “bovenmatigheid” aan te tonen. Indien zij hierin slaagt zijn zij niet gehouden uit te gaan van het bedrag waarover de vaste waardedekking geldt.

Een clausule vaste taxatie (deskundigentaxatie) met verwijzing naar BW 7:960 geeft u derhalve veel meer zekerheid.

Nee, een WA+Casco Extra uitgebreide dekking wordt ook wel een all-risks dekking genoemd.
De term all-risks wordt door ons kantoor niet gebruikt, aangezien deze ons inziens misleidend is. Op geen enkele polis zijn namelijk alle risico’s (all-risks) verzekerd.

Dit is afhankelijk van de polisvoorwaarden welke u met uw verzekeraar heeft afgesproken. Verzekeraars zien het varen van wedstrijden als een groter risico ten opzichte van toervaren.
Om deze reden is het varen van wedstrijden niet altijd verzekerd op de bootverzekering.

Maatwerk

“Wij werken met verschillende voorwaarden en kunnen zo altijd een passende offerte bootverzekering doen.”
bootverzekeringen vergelijken
Erik Raaman
Afdeling acceptatie

Uitgebreide dekking

“Wij kunnen ook offertes uitbrengen voor de dekkingsgebieden Caribische Zeeën en werelddekking.”
bootverzekeringen vergelijken
Erik Raaman
Afdeling acceptatie

Premiecalculator

Online premie berekenen voor de bootverzekering die bij u past!

Scroll naar boven