boei in het water

wat kost een bootverzekering

Wat kost een bootverzekering? Dat is een vraag welke wij dagelijks ontvangen. Vele watersporters zijn op zoek naar de laagste premie. Om te kunnen bepalen of de laagste premie ook de beste prijs- kwaliteitsverhouding heeft is het allereerst van belang een splitsing te maken in het soort dekking.

Wij zien immers dat op veel vergelijkingssites en online rekentools een premie bootverzekering wordt berekend op basis- of beperkt cascovoorwaarden. De vraag is of dit nog steeds de laagste premie is indien andere assuradeuren/bootverzekeraars een offerte opmaken op WA+Casco Uitgebreide voorwaarden of zelfs WA+Casco Extra uitgebreide voorwaarden.

soorten dekkingen bootverzekering:

– WA
– WA+Brand
– WA+Diefstal
– WA+Brand+Diefstal
– WA+Beperkt/Basis Casco
– WA+Uitgebreid Casco
– WA+Extra Uitgebreid Casco

WA-dekking

WA staat voor Wettelijke aansprakelijkheid. Op een WA-verzekering is schade aan uw eigen vaartuig meestal niet verzekerd. Vaart bijvoorbeeld iemand anders u aan, heeft u stormschade, brandschade of wordt uw boot gestolen? Dan is dit niet verzekerd.

WA+Beperkt/Basis Casco aanvaring meeverzekerd of niet?

Op deze dekkingen is schade aan uw eigen vaartuig beperkt verzekerd. Tussen deze dekkingen zitten zeer grote verschillen: Zo is op de ene polis één van de meest voorkomende schades, zijnde aanvaringsschade wel verzekerd en op de andere verzekering niet. Sommige verzekeraars sluiten zelfs zinkschade altijd uit! Heeft u hier rekening mee gehouden bij het selecteren op de laagste premie?

Laat u niet misleiden

Dekkingsvormen zijn er is allerlei soorten en maten: zoals WA+Casco plus, WA+Casco Uitgebreid, WA+Casco Extra Uitgebreid, WA+Casco Platina, etc. Al deze dekkingen zeggen niets over wat er precies verzekerd is.

WA+Casco Uitgebreid uitgebreider dan WA+Casco Extra uitgebreid?

Zoals hierboven aangegeven zeggen de vele gebruikte dekkingen niet precies wat er verzekerd is. Het is goed mogelijk dat een WA+Casco Uitgebreiddekking uitgebreider is dan een WA+Casco Extra Uitgebreide dekking.

Vraag een specialist in bootverzekeringen

Vaak kan een specialist eenvoudig de verschillen aangeven tussen de verschillende dekkingsvormen en de verschillende verzekeraars. Zo wordt het al snel duidelijk of de aanbieder u de voordeligste offerte heeft aangeboden of de beste bootverzekering. Heeft u vragen over uw dekking? Neem met ons kantoor contact op en wij leggen u graag de belangrijkste verschillen uit tussen uw huidige polis en hetgeen wij u kunnen bieden. Omdat wij met meerdere verzekeraars samenwerken en tevens een korting verlenen op de tarieven van veel verzekeraars zult u merken dat een uitgebreidere dekking in veel gevallen niet duurder hoeft te zijn.

Wellicht dat u na het lezen van dit artikel u de vraag als volgt stelt: Wat kost een bootverzekering en wat krijg ik hiervoor?

Scroll naar boven