Verhaal van verzekerde mark

Mark is sinds enkele jaren via ons kantoor verzekerd. Sinds enkele jaren is hij overgestapt naar Datacombinatie Yacht Verzekeringen.

Verhaal van onze verzekerde Mark

Bij mijn vroegere verzekeraar moest ik iedere 7 jaar het manchet van de saildrive vervangen om aan de zorgplicht op mijn polis te voldoen. Dat kostte mij iedere 7 jaar ongeveer € 1.000,-. Onlangs kreeg ik van Datacombinatie Yacht Verzekeringen het bericht dat zij akkoord gaan met een vervangingstermijn van 18 jaar wat mij ruim € 2.500,- bespaart aan vervangingskosten”.

Mark is overstapt van een algemeen tussenpersoon welke zijn verzekeringen had ondergebracht bij een zogenaamde serviceprovider.
Zijn verzekering is hierbij geselecteerd door zijn tussenpersoon op de premie. De verzekeraar met de laagste premie is aangeboden zonder rekening te houden met de dekkingen.
Zonder dat Mark (en waarschijnlijk ook zijn tussenpersoon) hiervan op de hoogte waren, had Mark vanuit de polisvoorwaarden een verplichting in het bezit te zijn van een vaarbewijs, dit terwijl Mark helemaal geen vaarbewijsplicht heeft voor zijn boot.

Met de toenmalige vervangingstermijn van het saildrive manchet van 15 jaar (inmiddels bij de aangeboden verzekeraar 18 jaar) en de ruime aangeboden dekking was de keuze gemaakt en is Mark overgestapt.

N.B. Ons kantoor werkt samen met meerdere verzekeraars. Niet alle aangeboden verzekeraars bieden een vervangingstermijn van het saildrive manchet van 18 jaar.
Heeft u specifieke wensen, dan vernemen wij dit graag van u en dan proberen wij hier in de offerte zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Helaas bestaat een all-risks dekking niet voor wat betreft een bootverzekering. Op geen enkele bootverzekering zijn alle risico’s verzekerd. Er zijn wel verzekeraars welke deze term gebruiken echter wij zijn van mening dat dit niet de lading dekt van wat er daadwerkelijk verzekerd is.

Wij zijn op de hoogte van de polisvoorwaarden en kunnen op basis van uw wensen een zo uitgebreid mogelijke dekking selecteren van alle bootverzekeraars waarmee wij samenwerken.

Niet alle verzekeraars bieden een verlengde vervangingstermijn van het saildrive manchet aan. Bepaalde verzekeraars hanteren nog steeds de door de fabrikant voorgeschreven vervangingstermijn welke doorgaans 7 jaar is.

Bent u bij ons kantoor verzekerd en is het u onbekend of er in de polisvoorwaarden een verlenging is opgenomen? Neem dan met ons kantoor contact op.

Maatwerk

“Wij werken met verschillende voorwaarden en kunnen zo altijd een passende offerte bootverzekering doen.”
bootverzekeringen vergelijken
Erik Raaman
Afdeling acceptatie

Uitgebreide dekking

“Wij kunnen ook offertes uitbrengen voor de dekkingsgebieden Caribische Zeeën en werelddekking.”
bootverzekeringen vergelijken
Erik Raaman
Afdeling acceptatie

Premiecalculator

Online premie berekenen voor de bootverzekering die bij u past!

Scroll naar boven