Speedbootverzekering

Speedbootverzekering

Even lekker met de wind door de haren of rustig touren op het water. Een speedboot biedt het beste van twee werelden. Speedboten zijn echter helaas ook een geliefd object bij kwaadwillenden.

Geregeld komt in het nieuws dat er buitenboordmotoren, trailers of gehele vaartuigen worden gestolen. Verzekeraars zijn zich hier ook van bewust en hebben diverse eisen zoals sloteneisen in de polisvoorwaarden opgenomen.

Niet alleen het aantal sloten varieert per verzekeraar, maar ook de certificering.

Zo worden veelal vereist:
– ART goedgekeurde sloten
– SCM goedgekeurde sloten
– CCV goedgekeurde sloten

Wilt u een offerte met hierin duidelijk vermeld welke sloteneisen van toepassing zijn? Vraag dan hier een offerte aan.

N.B. Ook vanuit de polisvoorwaarden dient u in het bezit te zijn van het vaarbewijs. Bent u nog niet in het bezit van het vaarbewijs, maar is uw boot wel snelvarend? Neem dan eerst met ons kantoor contact op.

Is het motorvermogen hoger dan door de fabrikant voorgeschreven, dan kan dit bij schade gevolgen hebben voor de dekking. Dit is mede afhankelijk van wat in de polisvoorwaarden is opgenomen. Is hier niets over in de polisvoorwaarden opgenomen, dan kan dit nog steeds gevolgen hebben voor de dekking indien er sprake is van een causaal verband tussen de schade en het betreffende te hoge motorvermogen. Wij raden u altijd aan zo spoedig mogelijk met ons kantoor contact op te nemen indien het motorvermogen hoger is dan door de fabrikant voorgeschreven.

In veel landen is een polis niet voldoende. Voornamelijk in het Middellandse Zeegebied kunnen er problemen ontstaan indien u niet de juiste documenten kunt aanleveren. Wij kunnen  verzekerden via ons kantoor zonder kosten het juiste certificaat toezenden voor het land  waar u naartoe op vakantie gaat indien het dekkingsgebied op de polis toereikend is.

Maatwerk

“Wij werken met verschillende voorwaarden en kunnen zo altijd een passende offerte bootverzekering doen.”
bootverzekeringen vergelijken
Erik Raaman
Afdeling acceptatie

Uitgebreide dekking

“Wij kunnen ook offertes uitbrengen voor de dekkingsgebieden Caribische Zeeën en werelddekking.”
bootverzekeringen vergelijken
Erik Raaman
Afdeling acceptatie

Premiecalculator

Online premie berekenen voor de bootverzekering die bij u past!

Scroll naar boven