Sloepverzekering

Sloepverzekering

De laatste jaren heeft de sloep en hiermee dus ook een sloepverzekering een grote vlucht gemaakt.

Sloepen zijn er inmiddels in alle soorten en maten: van langzaamvarende sloepen tot snelvarend sloepen, sloepen welke alleen op de plassen kunnen varen tot zelfs zeewaardige sloepen. Een sloep is handzaam, heeft weinig onderhoud nodig en met mooi weer zit u op de kortste termijn op het water.

Sloepen krijgen vaker dan andere vaartuigen een vaste ligplaats bij de eigen woning, ook in de grote steden, zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Juist in deze grote steden vereisen veel verzekeraars dat de sloep wordt achtergelaten in een bewaakte jachthaven.

Het is daarom zaak ook uw sloep te verzekeren bij een specialist in bootverzekeringen. Vraag daarom hier een vrijblijvende offerte bootverzekering aan.

Op een pleziervaartuigverzekering is verhuur van de dekking uitgesloten. Soms is het mogelijk een verhuurdekking bij te verzekeren.

Dit is mede afhankelijk van de manier waarop u uw sloep voor de verhuur aanbiedt: Vaak zien verzekeraars verhuur van het vaartuig via een verhuurplatform als een lager risico ten opzichte van de verhuur via een verhuurbedrijf of verhuur waarvoor u zelf adverteert.

Liever niet. Wettelijk mag in Nederland het alcoholpercentage in uw bloed niet hoger zijn dan 0,5 promille.

Qua verzekering kan dit een ander verhaal zijn: In bepaalde voorwaarden vinden wij terug dat u met alcohol op niet verzekerd bent. Raadpleeg daarom altijd uw polisvoorwaarden.

Maatwerk

“Wij werken met verschillende voorwaarden en kunnen zo altijd een passende offerte bootverzekering doen.”
bootverzekeringen vergelijken
Erik Raaman
Afdeling acceptatie

Uitgebreide dekking

“Wij kunnen ook offertes uitbrengen voor de dekkingsgebieden Caribische Zeeën en werelddekking.”
bootverzekeringen vergelijken
Erik Raaman
Afdeling acceptatie

Premiecalculator

Online premie berekenen voor de bootverzekering die bij u past!

Scroll naar boven