Duurzaamheidsbeleid

Duurzaam voor nu

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel

Datacombinatie heeft van duurzaamheid een speerpunt gemaakt. Wij nemen dit erg serieus en verbeteren onze duurzaamheid continu. Deze duurzaamheid heeft vooral betrekking op de huisvesting en het dagelijkse gebruik van energie, zoals de verlichting, verwarming en de automatisering.

Reducering van de carbon footprint

Carbon footprint is een maat voor de uitstoot van CO2 door menselijke activiteiten, zoals het gebruik van fossiele brandstoffen voor transport en verwarming, de productie van elektriciteit, koeling, enzovoorts. Het beperken van de carbon footprint is een belangrijk aspect van ons streven naar een steeds betere duurzaamheid. Door onze carbon footprint met regelmaat te meten hebben wij inzicht in het effect van onze activiteiten met betrekking tot de CO2 en de afgesproken doelstellingen van de terugbrenging hiervan.

Actuele ontwikkelingen

Ook in het afgelopen jaar zijn een aantal maatregelen genomen om de CO2-emissie te reduceren. Op het dak van het hoofdkantoor in Brielle werden 78 zonnepanelen (19,89 kWp) geplaatst. Door uitsluitend gebruik te maken van groene stroom en het inzetten van zonnepanelen wordt het netto elektriciteitsverbruik (en daarmee de CO2-uitstoot) aanzienlijk verminderd.

Daarnaast werden bedrijfsauto’s omgebouwd naar LPG, werden 120 verlichtingarmaturen in de hal vervangen voor energiezuinige LED verlichting, werden 84 TL-buizen vervangen naar Led-buizen en werden de CV-ketels vervangen door warmtepompen. Ook wat betreft de investeringsplannen voor de toekomst zal milieuverantwoord ondernemen een belangrijke afweging blijven bij besluitvorming over de uit te voeren investeringen.

Duurzaamheid in de toekomst

Planning investeringen

Voor de toekomst zijn de navolgende investeringen gepland:

Extra aanbrengen van 66 zonnepanelen (17,16 kWp) in de vorm van een zonneluifel aan de zuid- en westkant van de kantoren. Dit brengt de totale capaciteit voor de zonnepanelen op 37,05 kWp.

Systematische vervanging van de huidige auto’s naar elektrisch aangedreven voertuigen met een actieradius van minimaal 400 km.

Installatie van een laadstation op onze parkeerplaats in verband met de wijziging salderingsregeling.

Aanvullende isolatie kantoorruimtes.

Geen toestemming voor zonneluifels

Helaas hebben wij van de gemeente geen toestemming gekregen zonneluifels met hierop zonnepanelen te plaatsen. Wij onderzoeken de mogelijkheden om het aantal zonnepanelen op een andere manier verder uit te breiden.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.