Motorbootverzekering

Motorbootverzekering

De laatste jaren zijn veel zeilers al overgestapt: motorkruisers winnen al jaren in populariteit. Voor de keuze van de juiste bootverzekering voor motorboten zijn geheel andere zaken van belang dan voor zeilboten.

Zo hebben motorboten bijvoorbeeld zwaardere en kostbaardere motoren. De motordekking eigen gebrek (hoedanigheid van de zaak) kan dan ook een belangrijk punt zijn in de bootverzekering van uw motorboot.

Niet alleen zijn de onderdelen anders, maar ook de dekkingsgebieden. De meeste motorbootvaarders varen voornamelijk op de binnenwateren, echter veel motorboten zijn tegenwoordig ook geschikt voor grotere dekkingsgebieden zoals de vaart op zee en zijn uitermate geschikt om langer aan boord te verblijven of zelfs voor permanente bewoning.

Dit zijn allen zaken welke van belang zijn voor een juiste keuze van de bootverzekering. De goedkoopste bootverzekering is namelijk niet altijd de beste bootverzekering.

Heeft u vragen over de mogelijkheden binnen ons kantoor? Wij helpen u graag verder.

Op een pleziervaartuigverzekering is het normaliter niet toegestaan uw boot te bewonen, maar is bedoeld om uitsluitend particulier (recreatief) te gebruiken.
Bewoning valt hier niet onder.

Heeft u interesse in een offerte bootverzekering waarbij u de boot wel mag bewonen? Neem dan met ons kantoor contact op.

Indien het dekkingsgebied wat op uw polis staat vermeld toereikend is voor de vaart buiten Nederland, dan betekent dat niet automatisch dat de boot ook buiten Nederland mag overwinteren.
Daargaans wordt er in polissen een onderscheid gemaakt tussen een ligplaats Nederland en een ligplaats buiten Nederland. Staat er een ligplaats Nederland op uw polis vermeld, dan is een overwintering van uw vaartuig buiten Nederland meestal niet toegestaan.

Maatwerk

“Wij werken met verschillende voorwaarden en kunnen zo altijd een passende offerte bootverzekering doen.”
bootverzekeringen vergelijken
Erik Raaman
Afdeling acceptatie

Uitgebreide dekking

“Wij kunnen ook offertes uitbrengen voor de dekkingsgebieden Caribische Zeeën en werelddekking.”
bootverzekeringen vergelijken
Erik Raaman
Afdeling acceptatie

Premiecalculator

Online premie berekenen voor de bootverzekering die bij u past!

Scroll naar boven