Aanvullende verzekeringen

Aanvullende verzekeringen en maatwerk

Voor speciale condities en situaties heeft ons kantoor aanvullende verzekeringen met een uitgebreide dekking voor scherpe premies.

Rechtsbijstandverzekering voor uw boot

Naast de bootverzekering bieden wij u in onze offertes een rechtsbijstandverzekering aan. Een veelgehoorde opmerking is dat verzekerden reeds een gezins-rechtsbijstandverzekering hebben afgesloten en dus geen rechtsbijstandverzekering voor de boot afsluiten.

Graag wijzen wij u erop, dat in een aantal gevallen de boot niet op een gezinsrechtsbijstandverzekering is meeverzekerd. Vaak wordt het volgende gesteld in de voorwaarden van de gezinsrechtsbijstandverzekering:

  • De boot is geheel van de dekking uitgesloten,
  • De boot is verzekerd mits niet boven een bepaalde herbouwwaarde,
  • De boot is meeverzekerd voor rechtsbijstand.
Mocht de boot al meeverzekerd zijn, denkt u dan ook eens aan bijvoorbeeld het geldigheidsgebied van een gezinsrechtsbijstandverzekering. Om deze reden bieden wij u een specifieke rechtsbijstandverzekering voor de boot aan.

Reisverzekering (nog steeds noodzakelijk)

Onwetendheid en onbekendheid over de voorwaarden leiden ertoe dat watersporters zich nogal eens de vraag stellen of een reisverzekering nodig is. Ten onrechte, want wie op reis en ver van huis met een serieus probleem wordt geconfronteerd, beseft meteen de meerwaarde van een goede reisverzekering.

Dat de noodzaak ter discussie wordt gesteld, wordt mede gevoed door ‘borrelpraat’ en halve waarheden in de media over de reikwijdte van de ‘gewone’ zorgverzekering. De suggestie wordt daarbij gewekt dat die ook álle medische kosten over de grens dekt. Dit is echter niet altijd het geval. De Nederlandse overheid heeft daarover afspraken met slechts circa 30 landen en onderling bestaan er vaak fikse verschillen. Medische zorg in het buitenland wordt vergoed volgens de dáár geldende regels, en dat kan tot onaangename verrassingen leiden.

Zo biedt de Nederlandse basisverzekering met aanvullende verzekeringen volledige dekking indien je een verdragsland in een staatsziekenhuis wordt behandeld. Echter, met name in veel Zuid- en Oost Europese landen heb je grote kans dat alleen privé-klinieken de juiste zorg kunnen bieden.

Je moet om te beginnen dus al diep in de (buitenlandse) regels en polisvoorwaarden duiken voor een helder overzicht van wat er op reis allemaal wel en niet valt onder de basisziektekostenverzekering.

Daarbij moet je er dan ook nog aan denken tijdig een verzekeringskaart of een speciaal formulier aan te vragen. En dan nog biedt die aanpak niet die extra’s die een reisverzekering wel biedt.

Zoals vergoeding van de kosten van repatriëring, vergoeding van reis- en verblijfkosten voor meereizende familieleden of overkomst van familie. Tel daarbij op dat de reisbagage is meeverzekerd én natuurlijk de wetenschap dat je – waar ter wereld ook – altijd kunt terugvallen op die enorme batterij aan hulpverleners.

Eén telefoontje naar de alarmcentrale en uw vragen worden snel en efficient voor u beantwoord, en indien noodzakelijk wordt de juiste instantie voor u in het buitenland benaderd.

Alles bij elkaar is die ‘eenvoudige reisverzekering’ zo gek nog niet.

Stilligverzekering

Ligt uw boot in de verkoop, of staat deze opgeslagen omdat er langdurig geen gebruik van wordt gemaakt, dan kunnen wij u in veel gevallen een bootverzekering op basis van stilligcondities aanbieden. De dekking is hiervan gelijk aan die van een vaarverzekering met uitzondering van:

Vraag vrijblijvend een offerte bootverzekering of nadere informatie aan, de premie en voorwaarden zullen u zeker verrassen.

In bijna 80% van de gevallen kunnen wij u op nagenoeg gelijke voorwaarden een betere aanbieding doen.

Aanbouwcondities

Is uw boot in aanbouw, of krijgt deze een uitgebreide refit, dan kunnen wij u in veel gevallen een bootverzekering op basis van aanbouwcondities aanbieden. De dekking is hiervan gelijk aan die van een vaarverzekering met uitzondering van:

Vraag vrijblijvend een offerte bootverzekering of nadere informatie aan, de premie en voorwaarden zullen u zeker verrassen.

In bijna 80% van de gevallen kunnen wij u op nagenoeg gelijke voorwaarden een betere aanbieding doen.

Vertrekkerspolis

Voor het maken van een rondje Atlantic, een wereldreis of deelname aan bijvoorbeeld de Blue Water Rally of de ARC (Atlantic Rally Crossing) bieden wij u een uitgebreide bootverzekering tegen een concurrerende premie. Wij kunnen binnen 1 week voor offerte werelddekking of caribische zeeën een offerte bootverzekering op maat toezenden en zo u dit wenst voor polisopmaak zorgdragen.
Om premie te besparen, kunt u het dekkingsgebied al naar gelang de voortgang van de tocht uitbreiden, zo betaalt u nooit teveel premie.

Ons kantoor kan u een dekking aanbieden waarbij de verzekeraar een u bekende Nederlandse maatschappij is. Voordeel, u leest de polisvoorwaarden in de Nederlandse taal, u kunt de polis zonder enige opzegtermijn dagelijks opzeggen en dat in tegenstelling tot buitenlandse aanbieders waarbij u doorgaans uiterlijk 3 maanden voor de vervaldatum dient aan te geven dat de polis moet worden beeindigd, anders betaalt u weer van een kompleet jaar zonder enige tussentijdse opzegmogelijkheden.

Het voordeel van een Nederlandse verzekeraar is ook, dat bij een juridisch geschil er dicht bij huis, en in de Nederlandse taal, en mogelijk zelfs met uw eigen Nederlandse rechtsbijstandverzekeraar eea. kan worden opgelost.

Bij Duitse en Engelse polissen dient u te procederen in een voor u doorgans vreemde taal en met een buitenlandse advocaat. Of uw Nederlandse rechtsbijstandverzekeraar hiervoor ook dekking verleent dient u zelf schriftelijk bij uw rechtsbijstandverzekeraar na te vragen, en bij een positieve reactie dit tevens schriftelijk te laten bevestigen

Kleine verschillen van mening kunt u bij een Nederlandse verzekeraar bij het KifiD te Den Haag, en dit zonder kosten. ln het buitenland dient u zich te melden bijvoorbeeld in Berlijn bij de Ombudsman aldaar.

Het zich verstaanbaar maken bij een schade (want daar verzekert u zich voor) is in uw eigen taal een stuk makkelijker dan dat in de Duitse- of Engelse taal. Ons kantoor is 24/7 bereikbaar, hetgeen natuurlijk gemakkelijk is bij tijdsverschillen ten opzichte van Europa.

Aanvullende verzekeringen​ op maat

Tevens kunnen wij via OOM Verzekeringen de Global Traveller Verzekering voor u regelen welke op maat gesneden kan worden.

De keuzemogelijkheden bestaan uit:

Mocht u over onze vertrekkerspolis en de Global Traveller Verzekering vragen hebben dan kunt met ons kantoor kontakt opnemen. Wij staan u graag te woord.

U kunt ook zelf de Global Travelerverzekering online samenstellen en eventueel afsluiten.

Premiecalculator

Online premie berekenen voor de bootverzekering die bij u past!

aanvullende verzekeringen boot
Scroll naar boven